На Волині вода вже подекуди підступає до обійсть. ВІДЕО

0
5
На Волині вода вже подекуди підступає до обійсть. ВІДЕО
11-12 березня, при подальшому пiдвищеннi рiвнiв води з добовою iнтенсивнiстю 1-3 см, на р.Прип'ять в створi поста Рiчиця та на р.Стохiд в створi поста Любешiв вiдбуватиметься подальше перевищення вiдмiтки затоплення сiльгоспугiдь i присадибних дiлянок в окремих прирiчкових населених пунктах Ратнiвського i Любешiвського районiв Волинської областi.

Подальше затоплення заплавних територій (рiвень небезпеки жовтий), - інформує ДСНС України, пише Волинь.

Вода на заплавах і полях, подекуди впритул підходить до приватних обійсть. Хтось чекає теплішої погоди, а хтось використовує підручні засоби, аби на городі й у хаті було сухо.

Волинський журналіст Андрій Гнатюк ще минулого тижня відзняв, як річки Прип’ять і Стохід на Любешівщині вийшли на заплави. За його словами, під водою 22 тисячі гектарів пасовищ і сінокосів. Рівень води в річках поки піднімається, але про підтоплені будинки ще не йдеться. Натомість у садиби вода вже починає надходити. Великої загрози наразі немає, але давати остаточну гарантію, що так буде й надалі, ніхто не може. А за повінню може настати інша проблема – сухостої й масові їх підпали. Тому рятувальники просять не викачувати воду повністю, аби в подальшому унеможливити пожежі.



Вода на заплавах і полях, подекуди впритул підходить до приватних обійсть. Хтось чекає теплішої погоди, а хтось використовує підручні засоби, аби на городі й у хаті було сухо.

Це перший етап весняної повені, який на думку спеціалістів, дивом оминув північ Волині. Однак другої хвилі не відкидають. І готовим треба бути вже. Ґрунт зволожений, і якщо будуть рясні опади, повінь може ближче підійти до будинків. Чи готова влада північних районів Волині рятувати людей, інспектувала спеціальна комісія.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні