Суд виніс вирок чоловіку, який погрожував Зеленському у соцмережах

1
5
Суд виніс вирок чоловіку, який погрожував Зеленському у соцмережах
У Чернігові місцевого жителя оштрафували на 14,4 тис. грн за заклики до насильницького захоплення державної влади. Він у соцмережах закликав до жорсткої розправи над президентом Володимиром Зеленським і нардепами його партії.

Рішення ухвалив Деснянський районний суд Чернігова. Також обвинувачений має заплатити 10,3 тис. грн на процесуальні витрати із залучення експерта, пише "Главком" з посиланням на вирок від 5 березня.

Двоє свідків заявили в управління СБУ в Чернігівській області, що у соцмережі натрапили на дописи обвинуваченого, які мали сепаратистський характер.

У жовтні-листопаді 2019 року чоловік розмістив у соціальній мережі "Одноклассники" два дописи. В них називав президента Зеленського та партію "Слуга народу" збіговиськом шахраїв і пройдисвітів. Закликав жорстоко розправитися з ними: "каструвати і четвертувати".

У суді обвинувачений повністю визнав вину. За його словами, матеріал розмістила його подруга з Донецької області. Цей допис йому здався актуальним, тому він натиснув кнопку "подобається", внаслідок чого вказана інформація з`явилась у нього на електронній сторінці.

Особисто чоловік нікому не надсилав цього повідомлення. Він жалкує та розкаюється. Стаття, за якою засудили звинуваченого, передбачає обмеження волі. Суд розцінив його злочин як нетяжкий. На пом`якшення покарання вплинули щире каяття обвинуваченого та сприяння розкриттю кримінального правопорушення.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отакої за правду наказують. А як заворушилися на розслідування "Белінгкат"і до суду їх не притягнеш, ще фільм не вийшов а вони вже " зхарапудилися".З чого б це?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні