Учителю відрізали голову через брехню школярки?

0
0
Учителю відрізали голову через брехню школярки?
У Франції школярка зізналася, що збрехала про вчителя Самюеля Паті, якого обезголовили минулого року в Парижі через демонстрації на уроці карикатури на пророка Мухаммеда. Дівчинка, чиї скарги викликали в мережі кампанію проти Паті і його жорстоке вбивство, зізналася, що її не було в той момент у класі, повідомляє ВВС.

13-річна школярка, ім'я якої не називається, спочатку сказала своєму батькові, що Паті попросив учнів-мусульман покинути клас, поки він показував карикатуру під час уроку, на якому обговорювалася свобода слова і богохульство. Батько дівчинки подав юридичну скаргу на вчителя і почав кампанію в соціальних мережах з приводу інциденту, засновану на повідомленні його дочки.

Незабаром після вбивства Паті прокуратура заявила про існування "прямого причинно-наслідкового зв'язку" між підбурюванням в інтернеті і вбивством Паті. З'ясувалося, що кампанія проти вчителя історії та географії була заснована на спотвореному описі того, що сталося в класі декількома днями раніше.

Як і в попередні роки на аналогічних уроках свободи слова Паті попередив студентів, що збирається показати зображення Мухаммеда. Він сказав, що будь-який, хто думає, що його можуть образити, може закрити очі.

Дівчинка спочатку стверджувала, що вчитель попросив учнів-мусульман покинути кімнату, а коли вона заперечила, то її відсторонили від занять. За даними газети Le Parisien, дівчинка була відсторонена від занять ще раніше через пропуски. Вона пояснила, що придумала історію, щоб не розчарувати свого батька.

Виступаючи у вівторок по французькому радіо, адвокат сім'ї Паті сказав, що сім'я дівчинки знала про її відсутність у класі в той день, про який йде мова.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні