Ознаки, які сигналізують про серцевий напад за кілька тижнів

0
-6
Ознаки, які сигналізують про серцевий напад за кілька тижнів
Дослідження показало, що ознаки інфаркту можуть проявлятися за кілька тижнів до самої події.

Інфаркти нерідко закінчуються смертельним результатом, тому що допомога до постраждалих приходить занадто пізно. Тим часом організм посилає попереджувальні сигнали за кілька днів або тижнів до нападу, пише U-News.

Вчені назвали п'ять ознак інфаркту, які проявляються заздалегідь за кілька тижнів. Для цього дослідники з Американського коледжу лікарів опитали понад 800 пацієнтів, які пережили серцевий напад, а також їхніх родичів і медпрацівників, які брали участь у лікуванні. В результаті було встановлено, що п'ять проблем виникали у людей до інфаркту найчастіше. Ось вони:

біль в грудині,
ускладнене дихання,
пришвидшене серцебиття,
раптово знижений артеріальний тиск і стан нудоти,
нудота, біль в животі або спині.

Ці ознаки не обов'язково бувають провісниками серцевого нападу. Проте, будь-хто, помітивши їх, повинен звернутися до лікаря і отримати роз'яснення з приводу своїх скарг, констатували автори дослідження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні