Пішов з життя творець історії: не стало винахідника аудіокасети

0
1
Пішов з життя творець історії: не стало винахідника аудіокасети
Інженер Лу Оттенс, який винайшов касети та брав участь у створенні компакт-дисків, помер у віці 94 років, повідомляє Dutchnews.

Зазначається, що Оттенс помер у суботу, 6 березня, у своєму будинку в провінції Північний Брабант, що у Нідерландах.

Оттенс почав працювати у компанії Philips у 1952 році. Через вісім років він очолив відділ розробки продукції фірми, який тоді тільки створили. Упродовж року він та його команда розробили перший портативний магнітофон, а через два роки він здійснив революцію, винайшовши касету, яка прийшла на зміну громіздким бобінам.

У 1963 році перша касета у пластиковому корпусі була представлена на виставці електроніки з гаслом “Менше, ніж пачка сигарет!”.

Технологія була швидко скопійована японцями, але не мала єдиного формату. Оттенс домовився із Sony щодо використання запатентованого Philips механізму для впровадження стандартної касети, виробництво якої потім було впроваджене у всьому світі. Загалом було продано понад 100 мільярдів таких касет.

Оттенс також брав участь у розробці компакт-диска, який так само став стандартом Sony-Philips і яких було продано понад 200 мільярдів екземплярів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні