«Золота лихоманка» в Африці: біля гори виявили неймовірні поклади золота. ВІДЕО

0
7
«Золота лихоманка» в Африці: біля гори виявили неймовірні поклади золота. ВІДЕО
У провінції Південне Ківу в ДР Конго виявили гору, ґрунт біля якої містить 60-90% з золота. Сотні жителів вирушили на родовище в пошуках багатства. Про це повідомляє Unilad.

Поклади золота виявили біля гори Люхіхі, яка знаходиться в 50 км від центрального міста Букаву, відсоток золота в ґрунті нібито досягає від 60 до 90%. За даними BBC, в районі покладів відсутня поліція через наявність місцевих еліт, які контролюють родовище. Більше 60% золотоносних районів контролюються збройними групами. Також на місце родовища прибули Збройні сили Конго, які намагаються навести порядок у регіоні.

Міністр гірничодобувної промисловості Південного Ківу Венантій Бурума Мухігірва наклав заборону на видобуток золота 5 березня. Всі шахтарі, торговці і збройні сили зобов'язані покинути шахти в Лухіхі і його околицях. Видобуток золота має припинитись.

Призупинення видобутку має дати можливість місцевій владі ідентифікувати всіх видобувачів і зареєструвати їх. За словами міністра, необхідно відновити порядок у гірничодобувній промисловості. Необхідно забезпечити можливість відстеження видобутого золота відповідно до законодавства Конго. Однак місцевих золотошукачів заборона не зупинила.

Як видно з відео, видобуток ведеться кустарним шляхом. Люди лопатами копають грунт, в якому знаходять досить великі самородки.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні