«Програма допомоги бізнесу» у Німеччині допомогла, але шахраям: викрали мільйони євро

0
5
«Програма допомоги бізнесу» у Німеччині допомогла, але шахраям: викрали мільйони євро
Влада Німеччини призупинила виплати за декількома програмами фінансової допомоги бізнесу, що постраждав від пандемії.

Про це повідомило міністерство економіки Німеччини, пояснивши цей вимушений захід виявленням великої кількості шахрайств при виплатах, передає Європейська правда.

"У деяких випадках є підозра, що державні гроші на надання допомоги були неправомірним чином перенаправлені", - йдеться в повідомленні міністерства.

За даними ЗМІ, шахраї, використовуючи фейкові дані, реєструвалися на сайті міністерства і потім оформляли допомогу для реально існуючих фірм. Однак ці фірми не отримували виплат, оскільки кошти прямували на рахунки шахраїв. Збитки від дій шахраїв оцінюють мільйонами євро.

Тим часом Федеральне об'єднання середнього бізнесу (BVMW) критикує дії влади, які поставили в скрутне становище бізнесменів через припинення виплат.

"Через одиничні випадки не можна підозрювати весь середній бізнес", - заявив головний економіст BVMW Ханс-Юрген Фьольц, який вимгає відновлення платежів.

До критики приєдналася і німецька опозиція. "Над нами сміється вся Європа", - заявила голова комітету з питань фінансів бундестагу Катя Хессель з партії ВДП.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні