Учені прогнозують пів року літа

0
-4
Учені прогнозують пів року літа
Тривалість літа на Північній півкулі досягне пів року, вважають учені. І трапиться це до 2100 року.

Такі зміни температур приведуть до катастрофічних наслідків для сільського господарства та охорони здоров'я.

Наукову роботу на цю тему китайські вчені розмістили в журналі Geophysical Research Letters, повідомляє свободаua.

Фахівці з'ясували, що в середньому за останні 50 років тривалість літа зросла з 78 до 95 днів. Зима, навпаки, стала коротше на три дні. Скоротилися весна і осінь - з 124 і 87 до 115 і 82 днів відповідно.

Весняна погода і літнє тепло приходять тепер трохи раніше, осінь і зима вступають в своїм права пізніше. Сезонні цикли найбільш зрушились в Середземномор'ї і Тибетському нагір'ї.

Вигода, яку нібито можуть отримати розташовані в північних широтах країни, далеко не однозначна. Швидше навіть навпаки. Через температурні зміни вірогідні порушення в вегетації рослин, а отже, зменшення кормової бази для тварин і втрата рівноваги в екосистемах.

Через пізні весняні заморозки будуть гинути паростки, що негативно позначиться на сільському господарстві. А через тривале літа багато людей підпадуть під вплив алергенів, крім того, збільшиться ареал проживання хвороботворних комах.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні