«Харчова катастрофа»: назвали найшкідливішу каву в світі

1
1
«Харчова катастрофа»: назвали найшкідливішу каву в світі
Кава є одним з найпопулярніших напоїв у всьому світі. Однак дієтологи переконані, що не всі її види можуть принести користь для організму

«Найшкідливіша кава - це кава з великою кількістю шкідливих добавок», - заявила дієтологиня Ліза Янг. За її словами, мова йде про збиті вершки, шоколад і цукор.

Інша лікарка-дієтологиня Ліза Х'ю порівняла подібні напої з коктейлями: "Молоко незбиране, вершки з молоком, вершки, збиті вершки, цукор, сиропи, ароматні сиропи здатні додати багато додаткових калорій, жирів і цукру. Багато людей п'ють каву, думаючи про неї просто як про кофеїн, а не про те, що вона містить стільки ж калорій, скільки їжа або десерт", - додала експерт, пише Країна Здоров'я.

"Найгірший кавовий напій, який ви можете замовити, - це фрапучіно", - вважає дієтологиня Кайлі Іванір. Вона пояснила, що цей напій багатий вуглеводами і жирами через кількість доданих інгредієнтів, таких як сиропи, збиті вершки, креми і навіть крихти печива.

Іванір розповіла, що специфічне поєднання інгредієнтів у складі фрапучіно, які вона називає солодкими жирами, роблять вживання цього напою харчовою катастрофою.

"Солодкий жир або поєднання цукру і насичених жирів шкідливо з двох причин", - зазначила дієтологиня. Так, за її словами, це згодом призводить до збільшення потягу до цукру. "Вони буквально зламують наші центри контролю апетиту", - попередила медик.

"Солодкі жири призводять до інсулінорезистентності та метаболічного синдрому", - додала Іванір.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
"Найгірший кавовий напій, який ви можете замовити, - це фрапучіно", Це вже не кава.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні