Чи буде на Волині сміттєпереробний завод?

1
-5
Чи буде на Волині сміттєпереробний завод?
Усі інвестори, які готові були б вкладати гроші в проєкти щодо поводження з твердими побутовими відходами хочуть державних гарантій, а для цього має бути цілеспрямована державна політика і місцевими силами це питання зрушити складно.

Про це йшлося під час пресконференції щодо 100 днів роботи Волинської облради, пишуть Волинські Новини.

Як пояснив голова облради Григорій Недопад, проблема поводження з твердими побутовими відходами загальнонаціональна. І вирішувати її треба на державному рівні. Адже усі компанії, які могли б працювати в цій сфері, просять дати їм хоч якісь державні гарантії.

«Поки не буде нормальної програми на державному рівні, поки не буде державних гарантій, проблема залишатиметься. Ми спілкуємося з багатьма інвесторами, але вони просять державні гаранті. Ті всі технології, заводи зі спалювання, сортування чи переробки сміття дороговартісні. І ніхто не прийде на рік чи два, усі хочуть мати хоча б на 10 років ці гарантії. Є ж цікаві проєкти в Польщі, Чехії, Прибалтиці. Але це має відрегулювати держава», – переконаний він.

Водночас, каже Григорій Недопад, на місцях викручуються з ситуації як можуть: виділяють кошти на дегазацію, пробують впровадити сортування сміття і роздільний збір, проводять просвітницьку роботу.

«Коли у Міністерстві екології і природних ресурсів, інших міністерствах почнуть слухати міських голів, голів громад, в яких це питання стоїть гостро, тоді проблема почне вирішуватися. Мені самому неприємно, що сумарна площа сміттєзвалищ в Україні дорівнює площі Одеської області», – резюмував він.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
зєльонкін пришле інвестиційних нян
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні