89-річна волинянка в'яже теплі шкарпетки солдатам та передає на передову. ВІДЕО

0
3
89-річна волинянка в'яже теплі шкарпетки солдатам та передає на передову. ВІДЕО
Понад 200 пар шкарпеток передала військовим бабуся-волонтерка із села Забороль Луцького району Софія Гайдай. Їй 89 і останні п’ять років жінка в’яже шкарпетки бійцям на схід.

Щоб допомогти солдатам пенсіонерка розпустила усі свої теплі светри. Нитки приносять також рідні та знайомі, - передає Суспільне.

"Почула по телевізору і побачила, що як там бідують ті солдати, як вже їм там холодно в окопах. Я бачила біду, я війну пережила. Я бачила побитих так солдат, як у полі снопи лежать", - розповідає літня волонтерка.

За день вив’язує одну шкарпетку. "У кожну пару кладу записочку: "Хай тебе, дитино, Бог береже. Щасливо вертайся до дому. Од баби Соні", - каже волонтерка. Завдяки запискам, на передовій жінку теж кличуть бабою Сонею.

Софія Гайдай розповіла: 30 років пропрацювала у колгоспі дояркою, заробила орден і поліартрит – хворобу суглобів. Пам’ятає воєнне дитинство і як радянська влада вивозила людей на Сибір. Яке то було знущання над тією Україною" Я все геть пам’ятаю. У мене два брати у тюрмі загинули. Ми ж тепер за те боремося, щоб перемогла Україна", - каже пенсіонерка.

Нині жінка в'яже чергову партію шкарпеток. Їх передасть на передову через капелана Віталія Антонюка. Подарунки від Софії Гайдай чоловік вже відвозив у Попасну, Мар’їнку, та Красногорівку.

"Це тепло рук цієї бабусі, яка в’язала, яка передавала цю любов свою до тих бійців. Вони казали, щоб я бабі Соні обов’язково передавав привіт", - розповідає військовий капелан.

Волонтерка зізнається, мріє дожити до перемоги України. Каже хоче відправити солдатам ще більше теплих речей, але в'язати швидше заважає поліартрит - хвороба суглобів.





Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні