--> 89-річна волинянка плете барвисті «кружечки-килимки» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

89-річна волинянка плете барвисті «кружечки-килимки»

0
-4
89-річна волинянка плете барвисті «кружечки-килимки»
Часто старші люди говорять, що після виходу на пенсію час ніби зупиняється. Вони не знають, чим зайнятися, щоб і самим цікаво було, і користь іншим приносити. Надія Петрівна Муравець зі Штуня на Любомльщині таких проблем не має, хоча їй уже майже 89 років.

Життя Надії Петрівни було таким же важким, як і у всього її покоління: дитинство, обпалене війною, важка праця у колгоспі, - пише "Вісник+К".

Заміж вийшла рано, ще й 16 літ не мала. Народилися син Петро і донечка Євгенія. Побудували з чоловіком хату і дали дітям освіту. Син отримав спеціальність столяра, а донька – продавця. Уже діждалася не тільки внуків, яких п’ятеро, а й правнуків – їх восьмеро.

Два роки, вже 80-річною, їздила з внучкою у Польщу. Усе життя любила працювати за швейною машинкою. І тепер Надія Петрівна знайшла собі захоплення для душі – майстерно творить барвисті «кружечки-килимки», бо не може сидіти без діла.

– Я нашила їх уже всім родичам. Навіть замовлення приймаю. Попрошу, щоб купили різнокольорових стрічок і недорогого одягу, та й працюю помаленьку. Люблю підбирати кольори і творити гарні узори. Як бачу, що не вистачає якогось, то можу всю ніч думати, що б то порізати на шматочки.

Дай Бог кожному, доживши до такого поважного віку, не розчаровуватися в буденних негараздах, а тішитися кожним прожитим днем і приносити користь людям.


Ірина МАЇЛО
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні