Подарунки на 8 Березня: що купувати жінкам, щоб потішити, а не образити

0
2
Подарунки на 8 Березня: що купувати жінкам, щоб потішити, а не образити
Зазвичай напередодні Міжнародного жіночого дня 8 Березня українці у соцмережах сперечаються: святкувати чи ні, дарувати чи ні, ображатися чи ні. Водночас біля торговельних центрів навіть у суботу затори. А всередині - тисячі розгублених чоловіків.

Про це йдеться 6 березня в сюжеті ТСН.19:30.

На питання "Що є гарним подарунком?", деякі чоловіки відповіли, що любов, квіти, увага.

Тому і черги в магазинах сьогодні здебільшого з чоловіків. Найбільше уваги прикрасам, кажуть продавці.

"Від 200 гривень і вище на будь-який гаманець. Парфуми, косметика. Зараз в топі ювелірні вироби, біжутерія і дорогі прикраси з діамантами", - розповіла маркетологиня Наталія Білодідова.

Жінки зазначають, що кожна із цих позицій досить вдалий подарунок.

Але здебільшого чоловіки не знають, що дарувати. І визначаються безпосередньо в магазині.

Психологи кажуть, що бажаними значно частіше є обдумані подарунки.

"Дуже часто ми робимо подарунок зі своїх уподобань. Те, що мені подобається і я починаю дарувати іншому. У цьому найглибша омана. Потрібно дарувати з реальності тієї людини, кому ви даруєте", - радить психологиня Оксана Глущенко.

Слід слухати про що говорить ваш партнер, чого бажає.

"У жінки більш романтично, завжди потрібно дивувати, щось робити незвичайне. А чоловіки найчастіше більш прагматичні. Тобто: я знаю це буде для цього, або це корисно, або потрібно", - пояснює психологиня.

Жінки вважають найменш вдалим проявом уваги:

гелі для душу;
посуд;
праска;
торт.

Експертка з етикету Юлія Юдіна пояснює, чому: "Дезодорант, гель, крем - все, чим ми користуємося для тіла, для обличчя, для нас - це зона нашої інтимності і зона наших особистих кордонів. Вторгнення до цієї зони без дозволу вважається неетичним".

І навіть може сприйматися як подарунок з підтекстом. Стосується це і спідньої білизни чи колгот. Виняток - якщо пара у шлюбі. А в ділових стосунках взагалі - табу.

Ціна дарунку колезі чи партнеру по бізнесу також має значення.

"Сума не повинна перевищувати 15% від суми вашої заробітної плати. Це може бути сприйнято як дію, яка зобов'язує людину на певну дію в вашу сторону. Може розглядатися як хабар", - пояснює експертка з етикету.

За словами експертів, завжди доречний подарунок - квіти.

А взагалі не зайвим буде дізнатися завчасно, чи ваша партнерка, подруга або колега узагалі вважає 8 березня - святом. Бо якщо ні - будь-який подарунок може бути сприйнятий як образа.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні