--> Рада проігнорувала 90% законопроектів Кабміну | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Рада проігнорувала 90% законопроектів Кабміну

1
1
Рада проігнорувала 90% законопроектів Кабміну
Близько 90% проектів законів, які Кабінет Міністрів подавав на розгляд парламенту протягом останнього року, були проігноровані нардепами. Про це в п'ятницю, 5 березня, повідомляє Комітет виборців України (КВУ) з посиланням на офіційні дані сайту ВР.

"За висновком КВУ, народні депутати фактично проігнорували майже 90% урядових ініціатив. Всього за період 4 березня 2020 р. - 3 березня 2021 року на розгляд ВР було подано 231 проект закону авторства Кабінету Міністрів. З них стали чинними законами лише 30 документів, або 12%. Ще чотири закони спрямовані на підпис президенту, однак вони ще не підписані, а 16 законопроектів прийнято в першому читанні", - повідомили в КВУ.

Там також додали, що інші проекти перебувають на розгляді парламенту і досі не були підтримані депутатами.

У Комітеті виборців зазначили, що з 30 урядових законопроектів, які стали законами, 14 - так звані ратифікаційні документи, які, як правило, не викликають політичних суперечок і в цілому підтримуються різними фракціями і групами ВР.

"Для порівняння: показники підтримки урядових законопроектів в уряду Гончарука були вдвічі вищі, ніж в уряду Шмигаля. Так, за час роботи уряду Гончарука (29 серпня 2019 р.- 4 березня 2020 року) в ВР було подано 138 проектів законів, з яких прийнято 32 закони, або 23%. Також за перший рік роботи уряду Гройсмана Верховна Рада прийняла 30% урядових ініціатив, більше, ніж в уряду Шмигаля", - додали в КВУ.

Урядові законопроекти, в середньому, підтримували тільки 209 депутатів Слуги народу (85% від складу фракції), що було недостатньо для самостійного прийняття рішень.

"Тільки 12% прийнятих законів - це не просто мала кількість, це катастрофічно низькі показники роботи уряду. Центральним органам влади потрібно повернутися до практики введення загальних планів законодавчої роботи зі зрозумілою логікою законодавчих кроків і чіткими термінами виконання. Однак схоже, що цієї проблеми не розуміє ні монобільшість, ні Кабінет Міністрів та Офіс Президента", - заявив голова КВУ Олексій Кошель.

За його словами, без усвідомлення проблеми будь-який уряд і будь-який прем'єр-міністр будуть приречені на неефективність.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
не проспонсорували
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні