--> Прокурори проситимуть 20 років тюрми волонтерам за порятунок біженців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Прокурори проситимуть 20 років тюрми волонтерам за порятунок біженців

0
-2
Прокурори проситимуть 20 років тюрми волонтерам за порятунок біженців
Десятки співробітників благодійних організацій, в тому числі «Врятуйте дітей» та MSF (лікарі без кордонів), можуть бути засуджені до позбавлення волі строком до 20 років за гуманітарну діяльність.

Як повідомляє usm.media, десятки рятувальників з благодійних організацій звинуватили у співпраці з контрабандистами після порятунку тисяч людей в Середземному морі. Італійські прокурори вели розслідування майже чотири роки.

Слідчі в Трапані на Сицилії, офіційно закрили розслідування в понеділок і пред'явили звинувачення більш ніж 20 людям, зокрема капітанам човнів, главам місій та іншим у злочинах, що караються терміном до 20 років.

Принаймні три рятувальні човни опинилися в центрі звинувачень.

Прокуратура стверджує, що рятувальники організували пряму передачу біженців і мігрантів з човнів контрабандистів.Екіпажі кораблів заперечують всі звинувачення.

Адвокат команди одного з човнів Франческа Канчеллара заявила:

«Порятунок життів ніколи не є злочином. Ми доведемо, що всі дії екіпажу були абсолютно законними. У той час, як ЄС відвернувся від Середземного моря, перетворивши його в масову могилу неугодних європейців, екіпаж «Ювента» добровільно відправився в море, щоб захистити основні права на життя і допомогти шукати притулку, як того вимагає міжнародне право і що ще більш важливо, людська солідарність».

«Поки уряди порушують свої власні закони, міжнародні конвенції та морське право, всі звинувачення для мене, немов жарт. Було б навіть смішно, якби це не означало смерть і страждання для людей, які нукають кращої долі», - сказав капітан «Ювента» Даріуш Бейгуі.

Організація «Врятуйте дітей» заявила, що завжди діяла в повній відповідності з міжнародним правом і з Координаційним центром морських рятувальних операцій Італії.

За словами благодійних організацій, звинувачення пов'язані з «криміналізацією рятувальних операцій на морі», оскільки італійський уряд виступив проти порятунку і доставки в порти людей через відсутність підтримки з боку інших країн ЄС.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні