--> Назвали 5 ранніх симптомів високого цукру в крові | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Назвали 5 ранніх симптомів високого цукру в крові

0
1
Назвали 5 ранніх симптомів високого цукру в крові
На ранній стадії діабету можна помітити кілька симптомів, що свідчать про високий рівень цукру в крові.

Цукровий діабет 2 типу відомий своєю властивістю тривалий час прогресувати приховано, при цьому властивий хворобі високий рівень цукру в крові вкрай негативно впливає на функціонування нирок, печінки, мозку, інших органів.

Фахівці констатують, що на ранній стадії діабету можуть виникати деякі зміни, на які потрібно обов’язково звертати увагу і обговорювати з лікарем необхідність їх обстеження. Названі ними ранні симптоми високого цукру в крові і можливого діабету опублікувало видання Times Now.

Часте сечовипускання. Коли рівень цукру в крові підвищується, нирки не можуть фільтрувати його належним чином, і цукор накопичується в сечі. У спробах позбутися від нього організм активізує функцію сечовипускання. Більш часте використання туалету ніж зазвичай - один з ранніх попереджувальних сигналів тіла про можливий діабет.

Раптова втрата ваги. При діабеті порушується механізм ефективного використання глюкози для вироблення енергії. Щоб отримувати її, організм може почати спалювати накопичений жир.

Погіршення зору. Високий рівень цукру шкодить стану судин, і в першу чергу страждають найдрібніші і тонкі. Порушений кровообіг органів зору – ще один можливий ранній симптом діабету: ви при цьому можете скаржитися на розмиту, нечітку картинку в очах.

Втома. Почуття більш сильної втоми, ніж будь-коли, також може бути пов’язано з високим рівнем цукру в крові. Хворі на цукровий діабет часто відчувають себе виснаженими, навіть не надто сильно напружуючись.

Зміна кольору шкіри. Пігментація шкіри може бути викликана інсулінорезистентністю. Раптова поява темних ділянок шкіри навколо шиї, суглобів і ніг – можлива вказівка на високий рівень цукру в крові, викликаний втратою чутливості клітин до гормону інсуліну.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні