--> На Волині рятувальники відкачують воду з підтоплених дворогосподарств | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

На Волині рятувальники відкачують воду з підтоплених дворогосподарств

0
5
На Волині рятувальники відкачують воду з підтоплених дворогосподарств
В березні рятувальники 3 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області тричі відкачували воду з прибудинкових територій у селі Вишеньки по вулицях Зарічна, 10 і Селянська, 8.

Про це йдеться на сайті Рожищенської громади.

У четвер, 4 березня, на засіданні комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій обговорили готовність до пропуску льодоходу, повені та паводків на території Рожищенської громади.

За словами начальника відділу 3 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області Володимира Бродосюка, ситуація з підтоплення населених пунктів залишається під контролем.

«У Вишеньках можна було запобігти підтоплень. Місцеві жителі самі ж загатили меліоративні канали й водостічні рови, поставили там то альтанку, то стіг сіна. А власники будинку на вулиці Зарічна, 10 збудували бетонну огорожу, фундамент якої не пропускає воду, вона й збирається на подвір’ї і виникає підтоплення», – зауважив Володимир Святославович.

Рятувальник розповів, що на території громади облаштовано 280 кілометрів меліоративно-осушувальної системи, яка сприяє уникненню підтоплень, але не повністю дає змогу їх попередити. Сьогодні залишається невирішеним питання очищення всієї меліоративної системи. Так, протягом 2019-2020 років за кошти землекористувачів у селах Мар’янівна, Малинівка, Вишеньки, Крижівка і Топільне провели роботи з очищення системи.

«За останніх сім років ми 19 разів відкачували з подвір’їв воду, сім випадків підтоплення було в Переспі, де є одна проблемна вулиця. Здебільшого такі ситуації виникають через діяльність місцевих жителів, які самі ж перегороджують чи засипають меліоративні канали. До речі, виїзд рятувальників на виклик з приводу підтоплення займає не лише багато часу, а й потребує значних людських і матеріальних ресурсів», – наголосив Володимир Бродосюк.

Аби й надалі тримати ситуацію з підтопленнями під контролем, рятувальники пропонують створити резерв паливно-мастильних матеріалів, старостам постійно моніторити ситуацію та своєчасно повідомляти відповідні служби про випадки підтоплення.

До слова, на балансі 3 ДПРЧ УДСНС України у Волинській області перебуває три пожежних автоцистерни, мотопомпа і гумовий човен, які в разі необхідності можуть бути використані для ліквідації наслідків підтоплень на території Рожищенської громади. Ще дві пожежні автоцистерни та мотопомпа є у підрозділах місцевої пожежної охорони сіл Навіз і Переспа.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні