--> Учені навчились позбавляти людей страху | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Учені навчились позбавляти людей страху

0
-4
Учені навчились позбавляти людей страху
В Японії розробили технологію "перепрограмування" головного мозку, що дозволяє переналаштовувати роботу розумового органу для вирішення психологічних проблем. Метод, який випробували японські вчені, може застосовуватися для боротьби з ПТСР (посттравматичний стресовий розлад), тривожністю і фобіями.

Йдеться про "декодований нейрофідбек" (DecNef).

Японці використовували DecNef для боротьби зі страхами, і, як показав експеримент, досягли деяких успіхів, пише lenta.ua.

"Ми записали реакцію мозку на картинки, що викликають страх. Наприклад, людям з арахнофобією показували павуків. Потім ми показували добровольцям різні зображення, і кожен раз, коли в активності їх мозку фіксувалася реакція страху, ми давали їм грошову винагороду. Позитивне підкріплення дозволило перебудувати роботу мозку - в результаті люди вже не реагували на об'єкт страху так гостро, як раніше", - розповів доктор Міцуо Кавато, провідний автор дослідження.

Учений додав, що технологія може дати серйозні переваги в порівнянні з традиційними методами лікування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні