Прототип ракети Starship вибухнув через кілька хвилин після посадки

0
4
Прототип ракети Starship вибухнув через кілька хвилин після посадки
Прототип ракети-носія Starship, розроблений компанією SpaceX, вибухнув через кілька хвилин після посадки під час льотних випробувань, повідомляє The New York Times, передає УНН.

Ракета успішно стартувала і піднялася на задану висоту (близько 10 км). Потім вона опустилася в горизонтальне положення і після цього почала контрольоване повернення на Землю. Starship знову запустив двигуни, щоб повернутися у вертикальне положення, і повільно опустився на посадкову площадку.

Однак після посадки ракета виявилася в похилому положенні і через кілька хвилин вибухнула.

Це була друга спроба протягом одного дня запустити зразок Starship. Першу SpaceX здійснила за кілька годин до цього, однак за секунди до старту бортові комп’ютери послали сигнал про проблему з двигуном.

У компанії вирішили провести перевірку і після нової заправки ракети паливом все-таки провести пуск.

Ракета-носій призначена для доставки вантажів на Марс і Місяць, і повернення на Землю. Велика частина попередніх випробувань прототипів Starship також закінчувалися невдало.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні