--> В Україні легалізують криптовалюту | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

В Україні легалізують криптовалюту

0
-2
В Україні легалізують криптовалюту
Національний банк підтримав ідею легалізації криптовалют в Україні. Вона визначить правовий статус віртуальних активів і надасть юридичний захист користувачам та учасникам ринку.

У разі легалізації Україна отримає надходження до бюджету від податків, які будуть сплачувати "криптокомпанії". Майбутнім регулятором ринку віртуальних активів має бути Мінцифра. Бізнес зможе працювати офіційно та захищати власні віртуальні активи від зловживань або шахрайства, повідомляється в Telegram-каналі НБУ.

У грудні 2020-го у Верховній Раді ухвалили в першому читанні законопроєкт "Про віртуальні активи". Саме цей документ має легалізувати криптовалюту в Україні. Також у Нацбанку зазначили, що називати "крипту" валютою некоректно.

"Її правова природа складніша за такі поняття, як грошові кошти, валюта, валютна цінність, законний платіжний засіб, електронні гроші, цінні папери, грошовий сурогат тощо. Навіть у світі й досі немає єдиного визначення. Її вважають і "товаром", і "платіжним засобом", й "інвестиційним активом", "окремим видом цінних паперів" тощо", – додали в НБУ.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні