--> Пацієнт зі склерозом подав до суду на уряд | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пацієнт зі склерозом подав до суду на уряд

0
0
Пацієнт зі склерозом подав до суду на уряд
Австрієць з температурно-залежною формою розсіяного склерозу подав до суду на свій уряд, щоб змусити прийняти додаткові заходи проти зміни клімату.

Обвинувач страждає синдромом Ухтоффа, який вражає його м'язи при підвищенні температури понад 25 градусів за Цельсієм.

Про це повідомляє APnews.

Згідно з австрійським законодавством, бездіяльність законодавчого органу країни не може бути оскаржене в суді Австрії, тому справа піде до Європейського суду з прав людини. Цей позов підтримає екологічна група Fridays for Future, яка також допоможе залучити кошти на судові витрати.

"Кліматична криза серйозно позначається на його повсякденному житті, особисту гідність і благополуччя", - заявила адвокат потерпілого.

Крім австрійського обвинувача, Європейським судом також буде розглянуто справу шістьох португальських активістів. В їх звинуваченні стверджується, що європейські уряди не скорочують викиди парникових газів відповідно до вимог Паризького кліматичної угоди 2015 року.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні