--> У МОЗ повідомили, що медсистема готова до нової хвилі коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У МОЗ повідомили, що медсистема готова до нової хвилі коронавірусу

0
-10
У МОЗ повідомили, що медсистема готова до нової хвилі коронавірусу
Медична система України готова до нової, вже третьої хвилі пандемії коронавірусу, заявив у середу, 3 березня, глава МОЗ Максим Степанов.

"Не секрет, що світ вже стоїть на порозі третьої хвилі коронавірусу. Наша медична система готова до неї, але висоту хвилі можемо налагодити ми з вами. Відповідь проста - вакцинація", - сказав він.

Міністр також розповів, як змінилася медсистема за рік пандемії.

"Рік тому в Україні зафіксували перший випадок COVID-19. За рік до боротьби з пандемією вдалося залучити 131,5 тис. лікарів, перепрофілювати 542 медустанови, збільшити кількість ліжок з 12,704 тис. до 69,5 тис. ліжок, з яких киснем забезпечено 59,471 тис.", - сказав він.

Зараз до використання готові 6142 апарати ШВЛ.

"За рік в Україні видужало понад 1,182 млн осіб. Рік тому потужності лабцентрів були 200 тестів на добу, внаразі це близько 80 тис. тестів на добу. Смертність на 1 млн населення в Україні втричі менша, ніж у Великій Британії, удвічі менша ніж у Франції, Іспанії, Польщі. За цим показником Україна перебуває на 35 місці в Європі", - додав Степанов.

За словами міністра, до початку наступного тижня Україна повинна вийти на 10 тисяч вакцинацій за добу. А взагалі, за його словами, можна вакцинувати близько 5-7 млн ​​осіб на місяць.

Степанов нагадав, що вже щеплення отримали 6888 осіб, з них 1983 за вівторок.

"Ми проводимо кампанію вакцинації каскадним шляхом, поступово збільшуємо кількість. Я поставив завдання, щоб в кінці цього - початку наступного тижня ми вийшли на 10 тис. вакцинацій за добу. Загалом до кінця 2021 року ми хочемо надати доступ до вакцини для всіх бажаючих", - сказав міністр.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні