Що і скільки треба їсти, щоб жити довше - назвали ідеальне поєднання продуктів

0
6
Що і скільки треба їсти, щоб жити довше - назвали ідеальне поєднання продуктів
Для нормального функціонування організму людині необхідно додати у щоденний раціон 2 порції фруктів та 3 порції овочів.

Американські дослідники вивчили дані майже 2 млн дорослих у всьому світі. Вони виявили, що у разі такого поєднання знижується ризик смертності, повідомляє Daily Mail.

Однак більша за цю норму кількість овочів та фруктів ніяк не впливає на покращення показників. Також учені встановили, що овочі з високим вмістом крохмалю, такі як горох і кукурудза, фруктові соки і картопля, ніяк не позначаються на ризику смертності.

Раціон, багатий фруктами і овочами, допомагає знизити ризик численних хронічних захворювань, які є основними причинами смерті, зокрема серцево-судинні захворювання і рак.

"Це поєднання, ймовірно, дає найбільшу користь з точки зору профілактики серйозних хронічних захворювань і є відносно досяжною дозою для багатьох людей", - сказав провідний автор дослідження Донг Д. Ван з Брігама.

За даними Центрів США з контролю і профілактики захворювань, тільки 1 із 10 дорослих їсть достатньо фруктів або овочів.

Найбільше користі принесуть зелені листові овочі, зокрема шпинат, салат і капуста, а також фрукти і овочі, багаті бета-каротином і вітаміном С, такі як цитрусові, ягоди і морква.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні