Джолі «позбавилась» подарунка Пітта за $11,6 млн

0
6
Джолі «позбавилась» подарунка Пітта за $11,6 млн
Картина "Вежа мечеті Кутубія" (Tower of the Koutoubia Mosque), написана колишнім прем'єр-міністром Великої Британії вінстоном Черчиллем, пішла з молотка за 8,2 млн фунтів стерлінгів - приблизно $11,6 млн.

Попередня оцінка роботи становила від 1,5 до 2,5 млн фунтів - від $2,1 до $3,5 млн. А заплачена невідомим колекціонером сума стала рекордною для робіт британського прем'єра. Про це йдеться в повідомленні аукціонного будинку Christie's, який провів 1 березня в Лондоні торги творами сучасного британського мистецтва, повідомляє gazeta.ua.

Картина була виставлена на торги актрисою Анджеліною Джолі. Полотно у 2011-му їй подарував колишній чоловік Бред Пітт.

Черчилль був художником-любителем і за все життя створив понад 500 картин. "Вежа мечеті Кутубія" була написана ним у січні 1943 року в Марокко, де відбувалися секретні переговори лідерів антигітлерівської коаліції.

Ця робота вважається єдиною роботою, створеною Черчиллем під час Другої світової війни. Він подарував її тодішньому президенту США Франкліну Рузвельту.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні