Розвіяли міф про натуральну косметику

2
5
Розвіяли міф про натуральну косметику
Великої популярності сьогодні набула органічна та натуральна косметика.

Втім, такі засоби зовсім не означають абсолютну користь та ефект у використанні, розповіла косметологиня Ольга Петруніна на сторінці в Instagram.

За її словами, немає значення, чи компонент засобу отримали з природньої сировини або він синтезований в лабораторії. Хімічна структура і властивості будуть однакові. З рослин добувають не всі речовини для косметики, тому що їх значно простіше синтезувати, наприклад, цераміди, гіалуронову кислоту, ретиноїди та інші активи.

Організм людини особливо не сприймає натуральні компоненти. "Створено природою" не означає корисніше. Наприклад, алергени – це натуральні речовини, сильні отрути теж. Природні інгредієнти обробляють, можуть піддаватися хімічному очищенню або змінюватися в ході реакцій.

Косметологиня наводить приклад компоненту ПАР sls, який можна отримати із рослинної сировини і нафтопродуктів. В обох випадках компонент має одну і ту ж хімічну структуру і властивості. В органічній косметиці його не дозволяють використовувати, але sodium coco sulfate – очищаючий інгредієнт (ПАР) з пальми, можна. ВІн містить у своєму складі sls та інші сульфати. І виходить шляхом хімічної реакції сульфатування кокосової олії. Хоча джерело й натуральне, але кінцевий продукт – не вихідна олія, а інша речовина.

За словами Ольги Петруніної "органік" у складі косметики, ніяк не робить її краще. Молекулярна косметика – такий же міф, як і косметика без хімії. Всі компоненти складаються з молекул, тому виділяти таку косметику в окрему категорію не має сенсу.



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Зате хімічна косметика це "супер-пупер" косметика! Скільки їй заплатили "хіміки" за таку статтю?
Відповісти
1. Розповсюдження дописів мовою окупанта - це пряме порушення "Закону про Мову", який вступив в дію 16 січня 2021 року.
2. Сторінка пані це її бізнес, тож де вказано що це реклама? Реклама не державною мовою ???!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні