Медики назвали каші, які очищають і відновлюють печінку

0
13
Медики назвали каші, які очищають і відновлюють печінку
Медики часто нагадують про те, що деякі продукти харчування особливо позитивно впливають на печінку. Тому вони обов'язково мають бути в раціоні людини.

В першу чергу, варто звернути свою увагу саме на каші. Так як вони містять в собі масу корисних компонентів, які захищають організм, пише Hyser.

Велику кількістю корисних компонентів для печінки має вівсяна каша. Вона містить клітковину, калій, фосфор, магній, сірку, хлор, кальцій, залізо. Робить позитивний вплив на всю травну систему: шлунок, печінку, кишечник. Крім того, вівсянка знижує навантаження на печінку, адже продукт займається абсорбцією жиру. Також вона допомагає виводити токсини.

Але варто розуміти, що вівсянка має і свої протипоказання. Тому її їсти треба дуже акуратно. Краще перед тим, як додавати її в раціон, проконсультуватися з лікарем.

Але якщо у людини немає ніяких серйозних захворювань шлунково-кишкового тракту, то можна обійтися і без цього.

Не варто забувати і про гречану кашу. Так як вона теж дуже корисна для організму людини. Така каша містить в собі фолієву кислоту, клітковину, амінокислоти, вітаміни В і Р, мікроелементи (мідь, марганець, магній, фосфор, залізо і т.д.). Також ця каша допомагає організму виводити шлаки. А це найкорисніше властивість для печінки, яка як раз і бореться з цими шлаками в організмі.

І на третьому місці знаходиться пшенична крупа. Вона містить в собі антиоксиданти, білки, залізо, фосфор, натрій, магній, вітаміни В1, В2, Е. Ця крупа також добре виводить шлаки і отрути з організму.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні