--> До вбивства журналіста Washington Post причетний принц Саудівської Аравії? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

До вбивства журналіста Washington Post причетний принц Саудівської Аравії?

0
0
До вбивства журналіста Washington Post причетний принц Саудівської Аравії?
До вбивства журналіста Washington Post Джамала Хашоггі в жовтні 2018 року причетний наслідний принц Саудівської Аравії Мухаммед ібн Салман Аль Сауд.

У звіті американської розвідки йдеться, що саме він схвалив спецоперацію, передає CNBC.

Відзначається, що з 2017 року наслідний принц мав абсолютний контроль над організаціями безпеки і розвідки Королівства, а тому малоймовірно, що саудівські чиновники провели подібну операцію без його дозволу.

США ввели санкції проти ексзаступника глави розвідки королівства Ахмада Хасана Мохаммеда аль-Асіра, якого звинувачують в управлінні змовою, а також членів "Сил швидкого реагування", які відповідають за безпеку наслідного принца. Також під санкції потрапили 76 громадян Саудівської Аравії, які причетні до погроз, переслідувань і вбивств іноземних дисидентів, зокрема Хашоггі.

За даними The New York Times самого наслідного принца адміністрація Джо Байдена карати не планує, адже це занадто негативно позначиться на співпраці США і Саудівської Аравії у сферах боротьби з тероризмом і у протистоянні Ірану.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні