Ексгенпрокурор і його син потрапили під санкції США за корупцію

0
6
Ексгенпрокурор і його син потрапили під санкції США за корупцію
Держдепартамент США оголосив про введення візових санкцій проти колишнього генпрокурора Словаччини Доброслава Трнки та його сина - за причетність до «значної корупції».

Про це йдеться в офіційній заяві глави зовнішньополітичного відомства США Ентоні Блінкена, повідомляє Укрінформ.

«Під час офіційного перебування на посаді генпрокурора Словаччини Трнка був причетний до корупційних дій, які підривали верховенство права й віру словацької громадськості в урядові демократичні інститути, посадових осіб і суспільні процеси», - зазначив держсекретар США.

Крім того, глава Держдепу повідомив, що під санкції США потрапив Якуб Трнка, син ексгенпрокурора. Відтепер цим особам відмовлено в праві в'їзду на територію Сполучених Штатів.

«Державний департамент і надалі використовуватиме повноваження, щоб сприяти притягненню до відповідальності корупціонерів у цьому регіоні та в усьому світі», - підкреслив Блінкен.

На початку року Доброслав Трнка був затриманий Національним кримінальним агентством Словацької Республіки за обвинуваченнями у зловживанні владою під час перебування на посаді генерального прокурора країни.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні