--> У США бракує мавп для випробування вакцин від COVID | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У США бракує мавп для випробування вакцин від COVID

1
1
У США бракує мавп для випробування вакцин від COVID
У США виник дефіцит тварин для випробування вакцин.

Американські розробники вакцин, такі як Moderna і Johnson & Johnson, зіткнулися з гострою нестачею мавп, на яких можна проводити досліди, повідомляє Корреспондент.

Повідомляється, що причиною кризи стала "дуже необдумана заборона" на імпорт диких тварин з Китаю, який початку постачав американських вчених піддослідними макаками. При цьому власних зоорезервів у США, як з'ясувалося, немає.

Марк Льюїс, виконавчий директор компанії Bioqual, яка відповідала за поставки мавп таким гігантам, як Moderna і Johnson & Johnson, визнає, що неабияка конкуренція розгорнулася між дюжиною постачальників, у результаті його фірма зазнала поразки, "оскільки не змогла забезпечити замовників тваринами у встановлені терміни".

У свою чергу, даний дефіцит породив розмови про створення стратегічного "мавпячого резерву" - подібно до запасів зерна або нафти.

"Зараз у Сполучених Штатах залишилося всього 25 000 лабораторних мавп в семи центрах приматів. Від 600 до 800 з них вже послужили науці для розробки вакцини від коронавірусу. Але ситуація ускладнюється тим, що мутовані штами "корони" ризикують зробити створені партії застарілими, тому вчені поспішають знайти нові джерела поставок. Зокрема, вони зондують ґрунт в Південно-Східній Азії, а також на Маврикії - крихітній острівній державі на південному сході Африці", - йдеться в статті.

У цих приматів більше 90 відсотків ДНК збігається з людською, тому вони ідеальні і незамінні для наукового тестування ліків. Хоча такий препарат, як дексаметазон - стероїд, яким лікували тепер уже колишнього президента США Дональда Трампа, тестувався на хом'яках.

До 1978 року основним постачальником мавп в США виступала Індія. Однак експорт припинився після витоків в пресі про те, що тварини використовуються в дослідах військового призначення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
В Україні 75% на чолі з вожаком готові прийняти вакцину
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні