--> У Нью-Йорку поширився новий штам коронавірусу | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Нью-Йорку поширився новий штам коронавірусу

0
8
У Нью-Йорку поширився новий штам коронавірусу
Дві групи дослідників виявили поширення у Нью-Йорку нового штаму коронавірусу.

Повідомляє Укрінформ.

Як зазначається, науковці стурбовані, що мутація вірусу може послабити ефективність існуючих вакцин.

Новий штам коронавірусу отримав назву B.1.526, він вперше з’явився у місті в листопаді. До середини лютого на нього припадало приблизно 27% серед зареєстрованих у місті випадків захворювання.

Вважається, що штам B.1.526 містить мутацію E484K, завдяки якій нові штами коронавірусу уникають імунної відповіді організму. "Це не особливо радісна новина. Але просто знати про це вже добре, бо тоді ми можемо щось з цим зробити" - сказав імунолог з Рокфеллерівського університету Мішель Нуссенцвайг.

Як повідомлялося, наприкінці грудня 2020 року у Великій Британії та ПАР зафіксували нові штами коронавірусу.

Дані клінічних випробувань вакцин від компаній Novavax Inc та Johnson & Johnson засвідчили, що зафіксований у Південній Африці новий штам коронавірусу стійкіший до антитіл, які містять вакцини.

Загалом з початку пандемії у світі підтверджено 113 100 859 випадків коронавірусу, зокрема 2 508 925 летальних. Від хвороби вже одужали 88 722 537 осіб.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні