--> Ефективніший за бен Ладена: новий очільник Аль-Каїди напружив спецслужби | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ефективніший за бен Ладена: новий очільник Аль-Каїди напружив спецслужби

0
7
Ефективніший за бен Ладена: новий очільник Аль-Каїди напружив спецслужби
За даними західних розвідок, терористична мережа Аль-Каїда стала такою ж небезпечною, як була під час атак 11 вересня 2001-го, з новим лідером, Саїфом аль-Аделем.

Саїф вербує бойовиків Ісламської держави і викликає побоювання в західних розвідок перед новими терактами. Про це пише gazeta.ua, з посиланням на Daily Mirror.



"Аль-Адель - 60-річний колишній єгипетський генерал. Блискучий і безжальний стратег. Він, мабуть, взяв владу в Аль-Каїді від Аймана Завахірі, який, вірогідно, мертвий. У порівнянні з Завахірі, він значно ефективніший лідер. Принаймні, більш ефективний, ніж був бен Ладен. Готується ребрендинг Аль-Каїди. Саїф перебуває в Ірані, де домовляється про співпрацю", - розповів один із британський експертів з тероризму.

Британські та американські шпигуни роками стежили за пересуваннями Саїфа, бо він причетний до багатьох терактів Аль-Каїди протягом останніх 30 років.



Завахірі очолив Аль-Каїду після смерті Осами бен Ладена в 2011-му, але про нього мало хто чув уже багато років. Колишній експерт ФБР у боротьбі з тероризмом Алі Суфан каже, що Саїф може бути новим главою Аль-Каїди. За його голову вже призначена винагорода в розмірі $10,6 млн. Його розшукують за вибухи в посольствах США в Найробі та Дар-ес-Саламі в 1998-му, в результаті яких загинули 224 людини.

Також Саїф очолював особисту охорону бен Ладена в Афганістані.

Саїф запропонував бен Ладену співпрацю з засновником ІДІЛ Абу Мусабою аль-Заркаві та замовником терактів 11 вересня Халедом Шейхом Мохаммедом.

"Саїф, швидше за все, став новим лідером, бо користується величезною повагою в Аль-Каїді, і його також поважають в ІДІЛ", - каже британський експерт по боротьбі з тероризмом, полковник Річард Кемп.

Саїф може об'єднати Аль-Каїду з ІДІЛ і зміцнити її зв'язки з Іраном та афганським талібами, - вважають експерти по боротьбі з тероризмом.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні