--> Літак президента Польщі Качинського підірвали: нові деталі | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Літак президента Польщі Качинського підірвали: нові деталі

3
-1
Літак президента Польщі Качинського підірвали: нові деталі
На уламках президентського літака Ту-154М під Смоленськом було виявлено сліди вибухівки. Унаслідок цієї катастрофи загинув президент Польщі Лех Качинський.

Про це заявив у Сеймі ексміністр національної оборони Польщі та депутат Сейму Антоній Мацеревич, який очолює підкомісію з повторного розслідування причин катастрофи літака, передає РБК-Україна.

Мацеревич утримався від заяв щодо того, хто саме міг підкласти вибухівку, наголосивши, що у комісії нема слідчих повноважень, а встановити причетних має прокуратура.

"Головна теза, а точніше правда, така, що літак був знищений унаслідок вибуху", - заявив Мацеревич.

Крім того, комісія планує представити "важливу інформацію" щодо звіту з причин катастрофи.

Нагадаємо, лайнер Ту-154 президента Польщі Леха Качинського розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року. Польська делегація прямувала на жалобні заходи з нагоди 70-річчя Катинської трагедії. Загалом на борту літака разом із президентом і його дружиною було 96 осіб, усі вони загинули.

РФ тоді застосувала надзвичайні заходи для захисту уламків польського літака. Фрагменти конструкції машини були поміщені у так звану стерильну зону.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Літак президента Польщі Л.Качинського вилетів з Варшави і направився до Смоленська. То які можуть бути претензії до когось чи кого тут можна обвинувачувати, як тільки не одну сторону - поляків. Літак готують відповідні служби, тим більше літак президента це безпрецедентний випадок, особиста державна охорона президента 100 разів повинна булаи здійснити перевірку літака з відповідними пристроями на предмет виявлення заборонених осіб, предметів та вибухівки і т. п. Літак Л.Качинського крім Смоленська більше ніде не повинен був приземлитися. Так, що самі поляки допустили ляпа, а у катастрофі звичайно краще когось звинуватити. Всі свої грішки та промахи ніколи не видно у себе під носом.
Відповісти
Это если подорвали внутри
А если сбили?
Відповісти
До читача "Влад", прошу уважніше читати цю статтю, цитую: "на уламках президентського літака Ту-154М під Смоленськом БУЛО ВИЯВЛЕНО СЛІДИ ВИБУХІВКИ".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні