--> Вже понад три тисячі «тигрових вдів»: в Індії тигри вбивають чоловіків | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вже понад три тисячі «тигрових вдів»: в Індії тигри вбивають чоловіків

0
2
Вже понад три тисячі «тигрових вдів»: в Індії тигри вбивають чоловіків
В Індії, у дельті Сундербана, в останні роки понад 3 тисячі жінок втратили чоловіків у результаті нападу тигрів. Їх називають "тигровими вдовами".

Дельта Сундербана - найбільший мангровий ліс у світі. Там часті циклони і повені. З роками вилов риби в прісноводних річках і струмках регіону скоротився через забруднення води і підвищення рівня моря. Про це з посиланням на Vice пише gazeta.ua.

"Місцеві жителі, переважно рибалки і фермери, ризикують, заходячи глибше в ліс, на територію тигрів, щоб добути їжу, тобто ловити рибу, крабів і збирати мед. Три тисячі "тигрових вдів" - помірна оцінка. Там є кілька сіл, де в кожному 2-му будинку є "тигрова вдова", - каже президент Асоціації рибальських товариств Південної Бенгалії Прадіп Чаттерджі.

Одна поїздка в джунглі може принести фермеру до 270 грн в перерахунку. А за день робочого на фермі часто платять тільки 84 грн.

У більшості фермерів немає дозволів працювати в джунглях - близько 15 тисяч чоловіків мають дозволи, але вчетверо більше ходять в ліс незаконно. Такі жителі не вимагають компенсацій за смерть рідного, боячись суду. Вони навіть бояться повідомляти про загибель.

Мангрові ліси – один із найбільших ареалів проживання бенгальських тигрів, які перебувають під загрозою зникнення. Вони зустрічаються тільки на Індійському субконтиненті. З підвищенням рівня води і прониканням людини в джунглі зростають зустрічі з тиграми, що призводить до скорочення популяції тварин.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні