--> Ремонт Капітолія після січневого штурму обійдеться в $30 млн | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Ремонт Капітолія після січневого штурму обійдеться в $30 млн

0
-10
Ремонт Капітолія після січневого штурму обійдеться в $30 млн
На ремонт американського Капітолія після штурму 6 січня знадобиться 30 мільйонів доларів. У будівлі Конгресу постраждали історичні статуї і фрески, повідомляє CBS News з посиланням на штатного архітектора Капітолія Бретта Блентона.

"Статуї, фрески, раритетні меблі - всі постраждали від пошкоджень", - розповів Блентон на слуханнях в палаті представників конгресу.

За його оцінкою, основний збиток був завданий через застосування перцевого спрею та інших хімічних сполук, а також через задіяння вогнегасників.

"Після шкоди, заподіяної нашим дорогоцінним творам мистецтва і статуям, знадобиться їхня професійна чистка та консервація", - додав Блентон.

Законодавці нижньої палати конгресу вже схвалили виділення необхідної суми. Однак Блентон передбачає, що на ремонт будівлі може знадобитися більше грошей.

Гроші потрібні також на прибирання розбитого скла, фрагментів дверей, змивання графіті і забезпечення безпеки Конгресу.

6 січня 2021 року прихильники тоді чинного президента США Дональда Трампа увірвалися в Капітолій і зірвали слухання щодо оголошення результатів виборів глави Білого дому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-10

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні