ЦРУ розслідує мікрохвильові атаки на посадовців США

1
1
ЦРУ розслідує мікрохвильові атаки на посадовців США
В американському Центральному розвідувальному управлінні створено робочу групу для розслідування так званих мікрохвильових атак на американських посадових осіб за кордоном. Про це 24 лютого повідомила телекомпанія CNN.

Зазначається, що американське розвідувальне співтовариство "протягом десятиліть" вивчало мікрохвильові атаки. При цьому нова група фахівців, вперше створена в кінці 2020 року на базі ЦРУ, займається аналізом всього накопиченого масиву даних, що стосуються цих інцидентів, які, на думку американської влади, в різний час відбулися в Китаї, на Кубі і в Росії.

Один зі співробітників, який стверджує, що зазнав такої атаки, заявив, що лікарі діагностували у нього черепно-мозкову травму після закордонного відрядження. Також він має безсоння і тривожний стан.

У рамках зусиль робочої групи американські посадові особи, які зазнали атак, отримують допомогу лікарів, фахівців з кадрів, безпеки особистих даних і громадянських свобод, а також експертів у сфері контррозвідки.

Робоча група буде відігравати "ключову роль" в зусиллях ЦРУ щодо встановлення відповідальних за так звані мікрохвильові атаки. Раніше кандидат на посаду глави ЦРУ Вільям Бернс заявив у Спецкомітеті з розвідки Сенату Конгресу США на слуханнях з розгляду його кандидатури на зазначену посаду, що вважає це завдання одним з пріоритетних.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Росія в агонії, загнаний пацюк
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні