На Волинь з теплих країв повертаються птахи

0
-4
На Волинь з теплих країв повертаються птахи
Науковці спільно з працівниками Любешівського природоохоронного науково-дослідного відділення Національного природного парку «Прип’ять – Стохід» ведуть спостереження за орнітофауною. Перші птахи весни – граки та шпаки – вже повернулися із теплих країв. Тож розпочинається активна робота весняних наукових досліджень. Про це повідомляє сайт Національного природного парку «Прип’ять – Стохід».

Тож розпочинається активна робота весняних наукових досліджень, пише Волинь.

Наша довідка:

Граки поширені в Європі та частині Азії. Свої гнізда ці птахи влаштовують на вершинах дерев у парках, садах і на узліссях. У північних районах грак - перелітний птах. Ці пернаті першими повертаються на місця гніздування. Відбувається це в період інтенсивного танення снігу. Граки гніздятьсяться колоніями. На пошуки їжі вони вилітають великими групами. У деяких районах люди регулюють чисельність цих птахів.

Шпак звичайний гніздиться на всій території, окрім північних областей Європи, а також східної, центральної і південно-східної Азії. Птахи, які заселяють північну частину ареалу, є перелітними і зимують в тепліших регіонах – Північній Африці, Південній Азії та на Півдні Європи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні