--> У центрі Луцька зрізали велике дерево | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У центрі Луцька зрізали велике дерево

2
-1
За будинком на вулиці Лесі Українки, 32 зрізали габаритне дерево.

Фотографії журналістам ІА "Конкурент" надіслали очевидці.

На фото видно, що поруч із новобудовою працює спецтехніка. Комунальник із ЖКП №3 на автовежі обрізає великі гілки аж до стовбура.

У відділі екології Луцькради кажуть, що такий крок був вимушеним, адже рослина заважала комунальникам дістатися до зливової мережі будинку. Зливостоки замерзли, і вся вода з даху затоплювала одну квартиру на третьому поверсі.

"Звернулися мешканці будинку, що затоплює дуже сильно їхню квартиру на третьому поверсі. Працівники ЖЕКу змушені були прийняти рішення по аварійному акту зрізати дерево, тому що неможливо було дістатися технікою для прочищення зливостоків, які обмерзли. Для того, щоб врятувати майно громадян і провести роботи з прочищення зливостоків, дерево зрізали", – пояснила у коментарі нашим журналістам начальниця відділу екології Оксана Лисак.

За її словами, дерево росло там ще й з порушеннями державних будівельних норм. Згідно з такими нормами, садити дерева можна не менше, ніж за п'ять метрів від будинку. А між цією рослиною і будівлею щонайбільше два метри.

Також Оксана Лисак додає, що згідно з правилами утримання, є така норма: у випадку аварійної ситуації працівники виконують необхідну роботу, складають акт, потім подають на комісію цей акт, і вже комісія підтверджує зрізання.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А може це будинок "не там" побудували!
Відповісти
Якими нормами користувались зрізаючи 4 дерева підряд біля тротуару на Соборності 6 навпроти "акцент"у і стоматології?
На весну там зроблять стоянку машин з заїздом по тротуару.
Посилайтеся на, кійсь норми, але в Луцьку кожен робить що хоче, бо нема владного контролю і покарань
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні