--> Суд змусив чоловіка оплатити жінці роки «безкоштовної роботи вдома» | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Суд змусив чоловіка оплатити жінці роки «безкоштовної роботи вдома»

0
0
Суд змусив чоловіка оплатити жінці роки «безкоштовної роботи вдома»
У Китаї суд після розлучення підрахував, що чоловік, після розподілу майна, повинен оплатити жінці еквівалент 7700 доларів США за безкоштовну роботу вдома, яку вона додатково робила після власної зарплатної роботи упродовж п'яти років шлюбу.

Про це йдеться в матеріалі SCMP.

Судове рішення про розлучення між чоловіком на прізвище Чен і жінкою на прізвище Ван, одружених з 2015 року й розлучених у 2020, спричинило дискусію про неоплачувану домашню працю, яку переглянули в соцмережі Вейбо 400 млн разів.

На розлучення подав Чен - на той час пара вже кілька років жила окремо, й дитина жила з матір'ю. Жінка попросила розділити майно, а також через суд - фінансову компенсацію, оскільки чоловік не брав участі в домашній роботі й догляді за спільною дитиною.

Крім того, Чен зраджував дружині.

Суд вирішив, що Чен має платити еквівалент 300 доларів на місяць у вигляді аліментів на дитину - а також компенсувати 7700 доларів (50 тисяч юанів) за п'ятирічний період, коли жінка доглядала за дитиною та виконувала домашню роботу.

Суд виніс присуд на основі нового законодавства про шлюб, яке вступило в силу в Китаї з 1 січня 2021 року. За однією зі статей, сторона, яка більше часу приділяє догляду за дітьми, літніми, вивільняючи час для оплачуваної праці іншої сторони - має право на компенсацію в разі розлучення. Сторони повинні домовитися про суму між собою, але якщо не можуть - вирішує суд.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні