--> Чехія буде судитись з Польщею через шахту в прикордонній зоні | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Чехія буде судитись з Польщею через шахту в прикордонній зоні

0
1
Чехія буде судитись з Польщею через шахту в прикордонній зоні
Празі не вдалося домовитися з Варшавою про обмеження роботи шахти, яка загрожує екології та водопостачанню північних районів Чехії, тому вона подаватиме скаргу до Суду ЄС.

Прага хоче, аби Польща призупинила видобуток бурого вугілля на шахті “Турув”, розташованій неподалік кордонів з Чехією та Німеччиною, передає Укрінформ.

МЗС Чехії поінформувало, що подасть скаргу у цій справі наприкінці лютого – на початку березня. Прага хоче, щоб запобіжним заходом було призупинення експлуатації цієї шахти.

Чехія наполягає, що видобуток вугілля на цій шахті негативно впливає на її прикордонні райони, де зменшився рівень ґрунтових вод.

Глава МЗС Чехії Томаш Петрічек заявив, що він марно намагався розв'язати цю проблему у переговорах з Варшавою без залучення судових органів. Остання спроба в лютому теж завершилася невдало.

У Польщі висловили подив рішенням Чехії звернутися до суду у цій справі. Речник міністерства клімату РП Александер Бжоска повідомив, що з результатів нещодавніх двосторонніх переговорів можна було зробити висновок, що є шанс на вирішення проблеми без залучення судових органів.

Польща хоче експлуатувати шахту “Турув” до 2044 року, і нещодавно у міністерстві клімату продовжили концесію на видобуток вугілля до 2026 року. Чехія і Німеччина виступали проти цього рішення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні