Про що сигналізують печія та поколювання в ногах перед сном

0
-2
Про що сигналізують печія та поколювання в ногах перед сном
Відчуття поколювання і печіння кінцівок ніг, стоп, щиколотки або гомілки називають синдромом Грірсона-Гопалан.

Ще одним із симптомів є важкість у ногах. Зазвичай ці відчуття з'являються вночі перед сном, пише Daily Mail.

Багатьом людям причина синдрому Грірсона-Гопалан невідома, але він може бути пов'язаний з пошкодженням нервів, зокрема з периферичною невропатією.

Найбільше ризикують набути синдром люди, хворі на цукровий діабет. Підвищений рівень цукру в крові з часом ушкоджує крихітні кровоносні судини, які живлять нерви. Також він може з'явитися у тих, хто проходив хіміотерапію, має ниркову недостатність або аутоімунні захворювання.

Варто опустити ноги в прохолодну воду на 10-15 хв., щоб зняти симптоми або підняти ноги догори перед сном.

Ще одна проблема, яка трапляється в людей ввечері, - печія. Вона виникає через вживання важкої та калорійної їжі, куріння. Зайва вага та стрес погіршують ситуацію.

З таким симптомом варто звернутися до лікаря та зробити обстеження. Підвищена кислотність у шлунку може пошкодити органи травлення.

Після менопаузи брак жіночого гормону естрогену викликає зміни сечового міхура і піхви, підвищуючи ймовірність хронічних інфекцій у жінок. Унаслідок цього може з'явитися неприємний запах та нетримання сечі. Лікар порадить креми та ліки, які зможуть зняти симптоми, та призначить лікування, щоб позбутися інфекції.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні