У цьому музеї не заблудишся: лише один експонат

0
3
У цьому музеї не заблудишся: лише один експонат
В іспанському містечку Л'Асплуга-да-Франкулі під Таррагоною відкрився El Museu Particular. Музей незвичайний, оскільки в його залах неможливо загубитися, а серед експонатів можна побачити лише один предмет, пише Суспільне.

Художній простір музею - це лише одна вітрина, за склом якої представлений тільки один предмет. У лютому ним стала виделка, в наступному її замінить інший побутовий предмет: плюшевий ведмедик або пластиковий пакет.

Мета проєкту - представити будинок як етнографічний музей, в якому повно невивчених предметів. Автори ідеї - історики Алекс Реболі і Анна Марія Андеверт. Впродовж року вони планують розповідати історії побутових речей на сайті та в соцмережах проєкту.

Один з авторів розповів, що на таку інсталяцію його надихнули карантин та самоізоляція.

"Починаєш думати про речі, про які раніше не замислювався, наприклад, про походження предметів, якими ми користуємося щодня", - каже Ребола.

Перший експонат приватного музею - це звичайна виделка. У вікні можна побачити обраний об'єкт і невеликий плакат з основною інформацією про його історію. Утім на сторінках соцмереж і на своєму вебсайті автори проєкту розповідають історію походження, пов'язують об'єкт із сучасним мистецтвом або попкультурою.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні