В РНБО попередили про новий механізм кібератак

0
1
В РНБО попередили про новий механізм кібератак
Національний координаційний центр кібербезпеки (НКЦК) при Раді національної безпеки і оборони (РНБО) України з 18 лютого фіксує масовані DDoS-атаки на український сегмент Інтернету, переважно на сайти сектору безпеки і оборони. Про це повідомляється на сайті РНБО в понеділок, 22 лютого.

"Зокрема, атаки здійснювалися на сайти Служби безпеки України, РНБО, ресурси інших державних установ і стратегічних підприємств. Встановлено, що джерелом цих скоординованих атак були IP-адреси, що належать певним російським мережам обміну трафіком", - йдеться в повідомленні.

Так, під час аналізу виявлено, що зловмисники використовували новий механізм кібератак, який раніше не спостерігався під час подібних інцидентів.

"Під час атаки вразливі веб-сервери державних органів інфікуються вірусом, який приховано робить їх елементом бот-мережі, що використовується для DDoS-атак на інші ресурси. При цьому системи безпеки інтернет-провайдерів визначають скомпрометовані веб-сервери як джерело атак і починають блокувати їхню роботу шляхом автоматичного внесення в "чорні списки". Таким чином, навіть після закінчення фази DDoS атаковані сайти залишаються недоступними для користувачів", - розповіли в РНБО.

У разі виявлення компрометації сайтів, DDoS-атак Національний координаційний центр кібербезпеки просить відразу повідомляти на електронну адресу: report@ncscc.gov.ua.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні