Через загрозу санкцій понад 15 компаній вийшли з «Північного потоку-2»

1
-6
Через загрозу санкцій понад 15 компаній вийшли з «Північного потоку-2»
Уряд США включив до переліку останніх санкцій, пов’язаних з Nord Stream 2, російське судно «Фортуна» й ТОВ «КВТ-РУС», однак ще понад 15 організацій добровільно вийшли з проєкту, щоби уникнути покарання з боку США.

Як повідомив речник Держдепартаменту США Нед Прайс, про це йдеться у звіті, наданому на запит Конгресу США, передає Укрінформ.

«У п’ятницю Держдепартамент надав звіт Конгресу щодо проєкту газопроводу Nord Stream 2, як того вимагає Закон про захист енергетичної безпеки Європи (PEESA) зі змінами», - зауважив Прайс.

Він уточнив, що в документі була визначена російська компанія «КВТ-РУС» як така, що свідомо продає, здає в оренду або надає судно «Фортуна» для будівництва газопроводу Nord Stream 2.

«Відповідно до PEESA зі змінами, «КВТ-РУС» (а також судно «Фортуна», який володіє ця компанія – ред.), підпадають під санкції США», - зауважив представник Держдепартаменту США.

Крім того, зазначив він, звіт включає список організацій, «які самі зробили добросовісні кроки, щоби протягом відповідного періоду припинити діяльність, пов'язану з проєктом Nord Stream 2». Ці юридичні особи, відповідно, уникнули санкцій США.

«Цей список включає понад 15 організацій і демонструє, що наші законодавчі цілі та дії мають чудовий ефект», - підкреслив Прайс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильно зробили
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні