70 днів на веслах: 21-річна жінка самотужки перепливла Атлантику. ФОТО

0
8
70 днів на веслах: 21-річна жінка самотужки перепливла Атлантику. ФОТО
Мешканка Британії 21-річна Жасмін Харрісон стала наймолодшою ​​жінкою в світі, яка перетнула на весловому човні Атлантичний океан. Про це 21 лютого повідомляє The Guardian.



Дівчина стартувала на острові Гомера (Іспанія) в грудні і через 70 днів причалила на карибському острові Антигуа.

Жасмін - професійна плавчиня, працює інструктором. Фізична підготовка у неї відмінна, але в подорожі все одно не обійшлося без інцидентів: човен один раз перевернула хвиля, а потім дівчина пошкодила плече і останні дні плавання їй довелося боротися із сильним болем. Її першими словами, коли вона ступила на землю, були: "Їжа, будь ласка, дайте мені поїсти".



Саме плавання Харрісон назвала таким, яке ні з чим не можна порівняти, і особливо відзначила момент відходу від цивілізації.

"Немає нічого подібного до того, щоб ізолюватися - від соціальних мереж, поганих новин, від усього на світі", - розповіла британка. Щоправда, під час плавання Жасмін підтримувала зв'язок з родичами за допомогою супутникового телефону. З мамою розмовляла щодня.

Жасмін увійшла до Книги рекордів Гіннесса як наймолодша жінка, яка перепливла Атлантику на весловому човні.

До Харрісон наймолодшою ​​жінкою, яка перетнула Атлантику на гребному човні самотужки, була 22-річна американка Кеті Споц, вона подолала маршрут 2010 року.

А наймолодшим одиночним учасником, який подолав весь маршрут, став 18-річний британо-італо-австрійський студент Лукас Хайцманн, у 2019 році він пройшов шлях за 59 днів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
8

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні