СБУ розслідує постачання вугілля з "ЛНР" в Україну

1
6
СБУ розслідує постачання вугілля з "ЛНР" в Україну
Глава Служби безпеки розповів про розслідування, на яких базуються рішення РНБО про санкції.

Пише Кореспондент.

Рішення про введення санкцій відносно окремих громадян України ґрунтується, зокрема, і на матеріалах, якими володіє Служба безпеки України. Про це в п'ятницю, 19 лютого, заявив голова СБУ Іван Баканов, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні Служба безпеки проводить слідчі дії, щоб задокументувати весь протиправний механізм поставки вугілля з тимчасово окупованої території у РФ і Україну. Отож, ми отримаємо підтвердження фінансування терористичної діяльності "ЛНР". І як результат - основа для повідомлення підозри представникам компанії", - зазначив Баканов.

Окремо Служба безпеки України рекомендувала розширити введені раніше економічні санкції щодо власників авіакомпаній, що здійснюють польоти в Російську Федерацію, і доповнити список переліку санкцій ще п'ятьма компаніями.

Глава СБУ пояснив, що після введення перших санкцій наприкінці січня кінцеві бенефіціари молдавської авіакомпанії JET4U S.R.L. і португальської JET4U LDA застосовують термінові юридичні заходи, щоб обійти накладені на них обмеження. Зокрема, намагаються змінити обслуговуючі компанії - тобто вводять інших юросіб.

Крім того, глава Служби поінформував членів РНБО про інші напрямки захисту державної безпеки і протидії гібридній війні.

"Кожен з нас бачить вплив гібридної війни і її наслідки. Тому нам треба працювати на випередження", - зазначив Баканов, наголосивши на необхідності системних діях на захист національних інтересів.

Як повідомлялося, на засіданні РНБО в п'ятницю, 19 лютого, прийняли рішення про введення санкцій проти низки юридичних і фізичних осіб.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну так в кого там "бізнес на крові"?!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні