Bank of America попередив про "бульбашки" технологічних компаній та біткойна

0
-5
Bank of America попередив про "бульбашки" технологічних компаній та біткойна
Тривала надм'яка грошово-кредитна політика призвела до створення бульбашок на фінансових ринках. Bank of America попередив про можливу корекцію.

Про це повідомляє Reuters.

Як відзначає інвестиційний банк, з березня минулого року світова ринкова капіталізація зросла на 50 трлн доларів, або на 6,2 млрд доларів за годину, що майже в 10 разів швидше, ніж темпи, що спостерігалися відразу після глобальної фінансової кризи 2008 року.

Безпрецедентні суми грошей, кинуті політиками на світові фінансові ринки, підняли акції технологічних компаній до рекордних значень, оскільки інвестори погналися за прибутковістю інвестицій від біткойнів до реальних активів.

Федеральна резервна система США, наприклад, купувала облігації рекордними темпами, подвоївши свій баланс до майже 8 трлн доларів менше ніж за рік. За той же період ринкова вартість п'яти найбільших технологічних компаній збільшилася вдвічі.

BofA очікує більш ніж 10%-ного відкату акцій, які торгуються з прибутком, що перевищує 12-місячний форвард більш ніж у 22 рази, що є найвищим показником з часів "бульбашки доткомів" у кінці 1990-х.

За останні шість тижнів великі технологічні компанії залучили рекордні 19 млрд доларів. За даними BofA, фонди облігацій за тиждень до середи зібрали 12,6 млрд доларів.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні