Шмигаль пояснив депутатам проблеми з вакцинацією

0
0
Шмигаль пояснив депутатам проблеми з вакцинацією
Прем'єр-міністр Денис Шмигаль в п'ятницю, 19 лютого, виступив у Верховній Раді, розповівши депутатам про ситуацію з вакцинацією від коронавірусу.

Так, він заявив, що отримати перші вакцини розраховують ще в цьому місяці, хоча почати вакцинацію обіцяли 15 лютого.

"Україна все ще розраховує отримати перші партії вакцини в лютому... Уже в кінці лютого - початку березня надійдуть перші партії від Pfizer/BioNTech у кількості 117 тисяч доз. Це остання інформація, що вчора прозвучала від ЮНІСЕФ", - заявив прем'єр.

Також він розповів, що вакцини будуть закуповувати у виробників і отримувати за механізмом COVAX.

"Вакцини від COVID-19 Україна отримуватиме двома шляхами: через глобальну ініціативу COVAX, в рамках якої Україна може безоплатно або за заниженою ціною отримати від 8 до 16 млн доз - фактично, для 8 млн осіб", - зазначив міністр.

Також очікується, що в першому півріччі Україна отримає від 2,2 до 3,7 млн ​​доз від компанії AstraZeneca.

"Другий шлях отримання вакцини - через прямі закупівлі у компаній-виробників за рахунок коштів держбюджету, міжнародних донорів, кредитних коштів і програми Світового банку та ЄБРР. Інші джерела також розглядаються", - розповів Шмигаль.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні