Чому деякі люди менше відчувають холод

0
-1
Чому деякі люди менше відчувають холод
1/5 населення світу має стійкість до більш низьких температур завдяки генетичній мутації.

Вона дозволяє їм ніколи не відчувати холоду, опублікували результати дослідження Каролінського інституту у Швеції в Американському журналі генетики людини, передає Daily Mail.

Учені попросили 32 здорових чоловіків у віці від 18 до 40 років сидіти в воді з температурою 14°C, доки температура тіла не впаде до 35,5°C.

Потім вони виміряли електричну активність м'язів і взяли біопсію м'язів добровольців, щоб вивчити вміст білка і склад волокон.

За результатами досліджень, білок α-актінін-3, що міститься у волокнах всередині м'язів, відсутній у 20% людей. Його відсутність допомагає їм краще підтримувати температуру.

Команда дослідників вважає, що цей генетичний варіант міг захистити сучасних людей, які мігрували з Африки понад 50 тис. років тому, від холоду.

Дослідники додають, що поки що невідомо, чи впливає дефіцит α-актініна-3 на стійкість до спеки або реакцію на різні типи спортивних тренувань.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ


Чому люди помирають уві сні Чому люди помирають уві сні
01 листопада, 2023, 20:14
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні