Pfizer не доставила вчасно в ЄС 10 мільйонів доз вакцини від COVID-19

0
-2
Pfizer не доставила вчасно в ЄС 10 мільйонів доз вакцини від COVID-19
Євросоюз не недоотримав у рамках перших поставок 10 мільйонів доз вакцини від коронавірусу розробки Pfizer.

Пише НВ.

До середини лютого Євросоюз отримав 23 мільйони доз вакцини американо-німецької розробки, тоді як обмовлялося число майже на 10 мільйонів більше.

Reuters повідомляє, що затримки почалися від початку вакцинації в грудні, коли замість 12,5 мільйона доз, обумовлених для поставки до кінця місяця, Pfizer доставила тільки близько 2 мільйонів доз.

ЄС та розробник погодили контракт на поставку 3,5 мільйона доз на тиждень починаючи з січня, щоб отримати 21 мільйон доз до середини лютого.

Очікується, що відсутні 10 мільйонів доз компанія поставить до кінця березня. В цілому ж в ЄС два контракти на поставку в загальному 600 мільйонів доз цього препарату.

Що відомо про вакцину виробництва Pfizer/BioNTech
Вакцина від COVID-19 розробки американського фармгіганта Pfizer і німецької біотехнологічної компанії BioNTech показала ефективність в 95%.

Велика Британія стала першою країною в світі, яка схвалила вакцину Pfizer і BioNTech для широкого використання. Першою людиною в світі, яка отримала щеплення від коронавірусу поза клінічних випробувань, стала 90-річна мешканка Північної Ірландії Маргарет Кінан.

Після початку масової вакцинації у світі зафіксували низку випадків алергічних реакцій на вакцину.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні