Білл Гейтс закликав Маска і Безоса вирішувати земні проблеми

0
-1
Білл Гейтс закликав Маска і Безоса вирішувати земні проблеми
Після відходу від обов'язків директора Amazon Джефф Безос планує зайнятися космічною програмою Blue Origin. Ілон Маск темі космосу приділяє значну частину свого часу і грошей. Білл Гейтс же закликав мільярдерів приділити більше уваги земним проблемам, повідомляє CNBC.

Білл Гейтс втратив статус найбагатшої людини планети, але продовжує займати четверту позицію в списку Forbes. Перше місце переходить від Джеффа Безоса до Ілона Маска і назад. Останні активно працюють над освоєнням космосу, а плани засновника SpaceX націлені на колонізацію Марса.

Засновник Microsoft в одному з недавніх виступів високо оцінив внесок Ілона Маска в справу боротьби за поліпшення екології, оскільки він значною мірою сприяв популяризації електромобілів і сонячної електроенергетики. Себе Гейтс при цьому не зміг назвати "людиною Марса", заявивши, що за допомогою ракет всіх проблем вирішити не можна.

"Важливо визнати, що те, що Ілон зробив з Теслою, є одним з найбільших внесків у зміну клімату, які будь-хто коли-небудь робив. І ви знаєте, недооцінювати Ілона – це не дуже хороша ідея", – сказав Гейтс.

Переведення пасажирського автотранспорту на електротягу, за словами Гейтса, вирішує лише третину глобальних екологічних проблем, і це найлегша частина. Виробництво сталі, цементу і м'яса мають на клімат такий же згубний вплив, як експлуатація автотранспорту, але вимагають набагато більших зусиль по захисту екології.

Говорячи про можливість космічної подорожі, Білл Гейтс заявив, що волів би еквівалентну суму грошей витратити на покупку вакцин для нужденних, рятуючи тим самим чиїсь життя.

"Я не збираюся платити багато грошей на космос, тому що мій фонд може купити вакцини проти кору і врятувати життя за 1000 доларів. Тому, що б я не робив, я завжди думаю: добре, я міг би витратити ці 1000 доларів на покупку вакцини від кору", – додав Білл Гейтс.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні